luni, 14 decembrie 2015

Cea mai uşoara bicicletă pliabilă din lume

Cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume a fost construită de 2 tineri români în Londra. Petre Crăciun şi Ligia Stan au construit cea mai uşoară biciletă pliabilă din lume. Hummingbird a fost lansată pe platforma americană de crowdfunding kickstarter.com.


Evolutia Bicicletei




De la „masina de alergat”, la velociped, la bicicleta cu o roata foarte mare in fata si una mai micuta in spate, pana la bicicleta zilelor noastre. Bicicleta a evoluat din 1918 pana astazi, ajungand la niste performante uluitoare. Sa nu uitam de Baronul Karl Drais von Sauerbronn, inventatorul primei biciclete, datorita caruia ne bucuram astazi de plimbarile cu bicicleta.



Mos Craciun soseste la BIKE XCS cu sacul incarcat cu reduceri

http://www.bikexcs.ro/regulament-sacu-mosului
Bucura-te de sarbatorile de iarna alaturi de BikeXCS! In perioada 14-31 decembrie 2015, Mos Craciun soseste cu sacul plin de reduceri la BIKE XCS! 

Bike XCS, magazinul tau preferat de biciclete, accesorii si echipamente, organizeaza in acest an o campanie speciala de reduceri de Craciun, in perioada 14-31 decembrie 2015.

Pentru ca ai fost alaturi de noi pe tot parcursul anului, de Craciun, vrem sa aducem spiritul sarbatorilor la tine acasa. Cum facem asta? Cu ajutorul Mosului, ti-am pregatit un sac plin cu surprize - o lista foarte mare de produse la preturi promotionale: biciclete, accesorii, echipamente.

Acceseaza pagina http://www.bikexcs.ro/sacu-mosului si vezi toate produsele aflate in campania “Sacul Mosului”.

Daca vrei sa te bucuri de cele mai noi si performante biciclete, produse de cei mai mari producatori din lume, e bine sa fii foarte atent si sa urmaresti campania noastra „Sacul Mosului”, inscriindu-te la newsletter aici: http://www.bikexcs.ro/newsletter/ sau urmarindu-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/BikeXCS/

Pe langa biciclete, te poti bucura de reduceri si pentru o multime de piese, echipamente si accesorii!
Pentru a beneficia de oferta Sacul Mosului”, intra in magazinul online Bike XCS www.bikexcs.ro sau prezinta-te in unul din cele 2 magazine fizice Bike XCS din Bucuresti:

Magazin de biciclete BikeXCS, Lacul Tei
Adresa: Bd. Lacul Tei 126-128 (colt cu str. D-na Ghica), Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 10:00 -19:00 , Sambata: 10:00 -14:00
Service: Luni-Vineri: 10:00-18:30, Sambata: 10:00-13:30
Telefon: 0735 818 636
Magazin de biciclete BikeXCS, Baba Novac
Adresa: Str. Baba Novac 11a, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 10:00 -19:00 , Sambata: 10:00 -14:00
Service: Luni-Vineri: 10:00-18:30, Sambata: 10:00-13:30
Telefon: 0731 956 126

Bike XCS iti ofera biciclete si servicii de calitate de 11 ani. Datorita experientei bogate si a pasiunii pentru ciclism, cu Bike XCS ai garantia ca beneficiezi de produse si servicii performante.

joi, 29 octombrie 2015

Părțile componente ale unei biciclete





Cadrul

Aproape toate bicicletele moderne au cadrul în formă de romb, format din două triunghiuri: unul în față și celălalt în spate. Materialele folosite trebuie să fie rezistente și ușoare. Începând cu anii 1930 s-au folosit aliaje de oțel, mai apoi prin anii 1980 au devenit comune cadrele din aliaje de aluminiu, iar în prezent sunt disponibile cadre mai scumpe din titan sau din materiale plastice armate cu fibre de carbon.


Ghidonul

Ghidonul bicicletei poate fi din oțel (modelele mai ieftine), din aliaje de aluminiu sau din plastic armat cu fibre de carbon. Din punctul de vedere al formei, ghidoanele pot fi drepte (flatbar) sau curbate (riserbar). 

Furca

Este subansamblul care se fixează, printr-o articulație, de cadrul bicicletei. În interiorul furcii se fixează roata din față a bicicletei. Există două categorii mari de furci: cu amortizor și fără amortizor. Furcile cu amortizor se folosesc la bicicletele care circulă pe teren accidentat (de exemplu la bicicletele tip MTB - Mountain-Bike). Amortizorul furcii poate fi reglabil sau nereglabil. 

Roțile

La bicicletele pentru adulți, roțile au de obicei diametrul de 26" (un inch = 25,4 milimetri). Alte diametre frecvent întâlnite la roțile de bicicletă sunt 24", 28" si 29". Componentele unei roți de bicicletă sunt butucul, spițele, janta ("cercul", în limbajul neoficial al bike-rilor), anvelopa ("guma") și camera. Roțile de bicicletă au de obicei 24, 32 sau 36 de spițe.

Pedalele

Sunt folosite pentru a pune în mișcare bicicleta.

Lanțul

Servește la transmiterea mișcării de la pedale la roata din spate. În partea din față, lanțul este antrenat de foaia de antrenare, iar în partea din spate, lanțul antrenează un pinion fixat pe butucul roții din spate.

Pinioanele

Pentru transmiterea mișcării de la pedale la roata din spate, o componentă foarte importantă este pinionul sau setul de pinioane. Pinionul sau setul de pinioane se montează pe butucul roții din spate. Dacă bicicleta are mai multe pinioane, acestea pot fi patru sau cinci(la bicicletele mai vechi), șase, șapte, opt sau nouă la majoritatea bicicletelor moderne, dar pot ajunge până la un număr de zece sau unsprezece la bicicletele de viteză (cursiere). Din punctul de vedere al modului de fixare, pinioanele pot fi pe filet (model mai vechi, dar încă folosit la bicicletele ieftine) sau pe casetă (modelul mai nou). Pinioanele cele mai des întâlnite au între 13 și 28 de dinți. 

Schimbătoarele

Ajută la schimbarea vitezelor pentru pedalarea mai ușoară sau mai rapidă, în funcție de preferințe sau de teren. Se mai numesc deraioare (derailleur). Există schimbătoare pentru pinioane și schimbătoare pentru foi.

Frânele

Servesc la reducerea vitezei de deplasare și la oprirea bicicletei. Din punct de vedere constructiv, frânele sunt de mai multe tipuri: frâne tip clește ("frâne în V"), frâne pe disc, care pot fi mecanice sau hidraulice, frână de picior. Bicicletele pot avea frâne pe disc pe cele două roți, sau pot avea pe o roată frâna tip V, iar pe cealaltă roată - frână disc. Din punctul de vedere al sistemului de acționare, frânele pe disc pot fi mecanice sau hidraulice. Sau pot să aibă frână în V pe față și frână de picior pe spate.La probele de Cross Country(XC),la BMX și în oraș se pot folosi frâne V. La FreeRide(FR) ,Downhill(DH) ,All Mountain(AM) și 4X se folosesc frâne pe disc hidraulice.La FR,DH și 4X frânele au discuri mari(203/180mm),iar etrierele au câte 4 pistoane (în loc de două ca la frânele de XC). 

Șaua

Este "scaunul" bicicletei. La unele biciclete destinate competițiilor sportive, cum ar fi cele de "trial", șaua poate lipsi. Există șei special concepute pentru femei sau pentru bărbați, care oferă un confort sporit ciclistului/ciclistei.

Accesorii

Principalele accesorii sunt ciclocomputerul și sistemul de iluminare. Unele biciclete au atașat un motor electric fiind biciclete electrice.

sursa: Wikipedia.org

Bicicletele decorative

 Le-ati vazut probabil prin vitrine, prin gradinile oamenilor, prin restaurante si terase. Bicicletele decorative aduc un aer boem, romantic, oricarei locatii, mai ales daca sunt decorate cu flori. De obicei, bicicletele metalice decorative au suport pentru ghivece de flori.

 Iata cateva exemple: 


Cum sa iti decorezi bicicleta de Halloween?


Halloweenul se apropie cu pasi rapizi. De Halloween ne deghizam in personaje infricosatoare si ne decoram casa cu dovleci. Noi ne-am gandit ca nu ar fi o idee rea sa iti decorezi si bicicleta in spiritul acestei sarbatori.

Iata cateva idei:  


Lista străzilor din Bucureşti pe care vor fi amenajate piste pentru biciclişti

Primăria Capitalei promitea că în următoarea perioadă ar urma ca Bucureştiul să aibă un sistem coerent de piste pentru biciclişti.

 Redăm mai jos lista străzilor pe care vor fi amenajate piste pentru biciclişti:




Citeste mai mult: adev.ro/nww6qc

Primăria Capitalei promitea că în următoarea perioadă ar urma ca Bucureştiul să aibă un sistem coerent de piste pentru biciclişti.

Citeste mai mult: adev.ro/nww6qc
Primăria Capitalei promitea că în următoarea perioadă ar urma ca Bucureştiul să aibă un sistem coerent de piste pentru biciclişti.

Citeste mai mult: adev.ro/nww6qc


Citeste mai mult: adev.ro/nww6qc

Asociaţiile de biciclişti pun presiune pe Primăria Capitalei să construiască piste viabile

Bicicliştii critică Primăria Capitalei, care lansează în presă liste cu străzi pe care s-ar construi piste de biciclete. Ei cer din partea autorităţii locale să elaboreze un proiect avizat şi aprobat şi să nu mai cheltuiască inutil sume mari de bani pe piste care nu pot fi folosite.

 Bicicliştii solicită soluţii de implementare a acestui transport alternativ, care să fie considerat drept un obiectiv principal al unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă.Chiar dacă bicicliştii pun presiune pe administraţia locală pentru construirea de piste, ei se opun tentativelor de intoxicare a presei cu tot felul de liste cu străzi pe care ar putea să fie construite.

Asociaţiile susţin că Primăria Capitalei lansează tot felul de variante pe care ar construi piste pentru biciclişti fără să respecte reguli elementare pentru realizarea unor soluţii durabile.

Singurul element comun al acestor liste este distanţa de 100 km pe care ar urma să se construiască.

 O astfel de listă a fost trimisă de Primăria Capitalei şi echipei care realizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov.

Mai multe detalii aici: http://www.puterea.ro/social/asociatiile-de-biciclisti-pun-presiune-pe-primaria-capitalei-sa-construiasca-piste-viabile-124314.html

luni, 12 octombrie 2015

Mersul pe bicicleta si sanatatea



Unul dintre cele mai usoare moduri de a te mentine in forma este mersul cu bicicleta. Te poti plimba oriunde, in orice moment al anului, fara prea multe costuri. La ora actuala, foarte multe persoane se confrunta cu probleme de greutate, datorita stilului de viata monoton, alimentatiei foarte proaste si a stresului. Cum poti lupta cu aceste probleme? Simplu! Cumpara-ti o bicicleta, descopera natura si iubeste-te! Mersul pe bicicleta nu te ajuta doar din punct de vedere fizic, ci si din punct de vedere psihologic. Iti prezentam, mai jos, cateva beneficii ale mersului pe bicicleta pentru sanatatea ta.

Beneficii ale mersului pe bicicleta

Ciclismul iti intareste muschii, conferindu-ti forta. Contra perceptiei normale, bicicleta nu este o activitate de fitness care implica numai picioarele. Ciclismul pune in miscare fiecare parte a corpului, gradual. Mersul pe bicicleta regulat intareste muschii picioarelor si a spatelui, fiind recomanda pentru mobilitatea articulatiilor, a soldului si a genunchilor.

Mersul pe bicicleta creste rezistenta la efort. O modalitate buna de a-ti imbunatatii stamina, rezistenta la efort, este ciclismul. Daca iti place cu adevarat sa mergi cu bicicleta, iti vei dori, in fiecare zi, sa mergi mai mult, sa te bucuri mai mult de aer si natura.

Mersul pe bicicleta imbunatateste sistemul cardiovascular. Pentru o inima sanatoasa, ciclismul este cea mai buna solutie. Studiile au aratat ca mersul pe bicicleta regulat imbunatateste sistemul cardiovascular cu 3-7%. Ritmul cardiac creste in timpul mersului cu bicicleta si iti intareste inima. 

Ciclismul „consuma” foarte multe calorii. Ciclismul este o modalitate buna de a pierde din kilogramele in plus. Ciclismul echilibra, intr-un ritm normal, arde aproximativ 300 de calorii pe ora. Astfel, daca ai circula 30 de minute in fiecare zi, ai da jos 14 kilograme de grasime intr-un an. 

Ciclismul imbunatateste coordonarea. Ciclismul este o activitate care implica intreg corpul. Prin urmare, coordonarea dintre ochi si corp, dintre brate si picioare, creste si ea.

Ciclismul reduce stresul. Orice tip de exercitii regulate por reduce stresul si depresia, imbunatatindu-ti starea si stima de sine. Ciclismul in aer liber, este, de asemenea, o modalitate buna de a fi una cu natura, de a simtii respiratia pamantului.

Sfaturi de siguranta pe bicicleta

·        Imbraca-te corespunzator. Daca tot vrei sa iti schimbi viata, sa fii mai sanatos, atunci cumpara-ti un echipament adecvat pentru bicicleta. Casca de protectie, manusi, cotiere si genunchiere, recipient pentru hidratare, mica trusa pentru prim-ajutor, toate fac parte din echipamentul obligatoriu pe care orice biciclist ar trebui sa il poarte la el.

·         Respecta regulile de circulatie. Un biciclist responsabil, care cunoaste foarte bine legislatia si regulile de circulatie, va stii foarte bine cum sa se coordoneze mai bine si sa se adapteze oricarei situatii.
·         Uita-te in spate, atunci cand intorci, pornesti sau opresti.

·         Semnalizeaza cu mana, de fiecare data cand iti schimbi directia de mers.

·         Nu asculta muzica la casti in timp ce mergi pe bicicleta.

·         Cand depasesti masinile parcate, ai grija, mentine o distanta corespunzatoare, pentru a te asigura ca nu vei fi lovit de o usa deschisa brusc.

Cu rabdare si pasiune, poti transforma mersul pe bicicleta intr-un adevarat stil de viata. Vei fii mai sanatos, mai coordonat si mai echilibrat. Alege sanatate, alege mersul cu bicicleta!