luni, 12 octombrie 2015

Mersul pe bicicleta si sanatatea



Unul dintre cele mai usoare moduri de a te mentine in forma este mersul cu bicicleta. Te poti plimba oriunde, in orice moment al anului, fara prea multe costuri. La ora actuala, foarte multe persoane se confrunta cu probleme de greutate, datorita stilului de viata monoton, alimentatiei foarte proaste si a stresului. Cum poti lupta cu aceste probleme? Simplu! Cumpara-ti o bicicleta, descopera natura si iubeste-te! Mersul pe bicicleta nu te ajuta doar din punct de vedere fizic, ci si din punct de vedere psihologic. Iti prezentam, mai jos, cateva beneficii ale mersului pe bicicleta pentru sanatatea ta.

Beneficii ale mersului pe bicicleta

Ciclismul iti intareste muschii, conferindu-ti forta. Contra perceptiei normale, bicicleta nu este o activitate de fitness care implica numai picioarele. Ciclismul pune in miscare fiecare parte a corpului, gradual. Mersul pe bicicleta regulat intareste muschii picioarelor si a spatelui, fiind recomanda pentru mobilitatea articulatiilor, a soldului si a genunchilor.

Mersul pe bicicleta creste rezistenta la efort. O modalitate buna de a-ti imbunatatii stamina, rezistenta la efort, este ciclismul. Daca iti place cu adevarat sa mergi cu bicicleta, iti vei dori, in fiecare zi, sa mergi mai mult, sa te bucuri mai mult de aer si natura.

Mersul pe bicicleta imbunatateste sistemul cardiovascular. Pentru o inima sanatoasa, ciclismul este cea mai buna solutie. Studiile au aratat ca mersul pe bicicleta regulat imbunatateste sistemul cardiovascular cu 3-7%. Ritmul cardiac creste in timpul mersului cu bicicleta si iti intareste inima. 

Ciclismul „consuma” foarte multe calorii. Ciclismul este o modalitate buna de a pierde din kilogramele in plus. Ciclismul echilibra, intr-un ritm normal, arde aproximativ 300 de calorii pe ora. Astfel, daca ai circula 30 de minute in fiecare zi, ai da jos 14 kilograme de grasime intr-un an. 

Ciclismul imbunatateste coordonarea. Ciclismul este o activitate care implica intreg corpul. Prin urmare, coordonarea dintre ochi si corp, dintre brate si picioare, creste si ea.

Ciclismul reduce stresul. Orice tip de exercitii regulate por reduce stresul si depresia, imbunatatindu-ti starea si stima de sine. Ciclismul in aer liber, este, de asemenea, o modalitate buna de a fi una cu natura, de a simtii respiratia pamantului.

Sfaturi de siguranta pe bicicleta

·        Imbraca-te corespunzator. Daca tot vrei sa iti schimbi viata, sa fii mai sanatos, atunci cumpara-ti un echipament adecvat pentru bicicleta. Casca de protectie, manusi, cotiere si genunchiere, recipient pentru hidratare, mica trusa pentru prim-ajutor, toate fac parte din echipamentul obligatoriu pe care orice biciclist ar trebui sa il poarte la el.

·         Respecta regulile de circulatie. Un biciclist responsabil, care cunoaste foarte bine legislatia si regulile de circulatie, va stii foarte bine cum sa se coordoneze mai bine si sa se adapteze oricarei situatii.
·         Uita-te in spate, atunci cand intorci, pornesti sau opresti.

·         Semnalizeaza cu mana, de fiecare data cand iti schimbi directia de mers.

·         Nu asculta muzica la casti in timp ce mergi pe bicicleta.

·         Cand depasesti masinile parcate, ai grija, mentine o distanta corespunzatoare, pentru a te asigura ca nu vei fi lovit de o usa deschisa brusc.

Cu rabdare si pasiune, poti transforma mersul pe bicicleta intr-un adevarat stil de viata. Vei fii mai sanatos, mai coordonat si mai echilibrat. Alege sanatate, alege mersul cu bicicleta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu